Томич си повярва: Мога да бия Надал



20-01-2011 11:45 | Станко Димов

Талантът Бърнард Томич бе на седмото небе след класирането си за 3 кръг на Australian Open. Местната надежда победи със 7-6, 7-6, 6-3 левичаря от Испания Фелисиано Лопес. В следващия кръг Томич ще срещне друг състезател от Иберийския полуостров, който играе с лява ръка - Рафаел Надал.


"Удрям топката страхотно, увереността ми е на лице, особено след два изиграни мача. И преди съм играл с левичари, така че не се притеснявам", сподели Томич.


"В играта на Надал няма много слаби места, но бъдете сигурни, че на него няма да му хареса моя стил. Рафа се чувства отлично, когато съперникът срещу него влиза в разигравания, когато топката се удря много, преди да бъде завършена точката. Ще се постарая да направи всичко, за да не му хареса мача", каза още Томич.


В момента Рафа Надал изглежда повече от стряскащ. Той спечели последните си 23 мача от Големия шлем, в това число три титли.


"Вярвам, че мога да го победя. А и честно казано нямам какво да губя. Той е световният номер 1, аз просто трябва да изляза на корта и да покажа моята игра. Няма да мога да го победя, ако изляза на корта с нагласата да не загубя. Затова ще изляза с мисълта за победа от първата секунда на мача", каза още австралиецът.


В типичния си стил Рафа Надал се изказа ласкаво за следващия си съперник.
"Той е млад, играе добре и мисля, че го очаква добро бъдеще. Надявам се то да не започне от следващия мач", сподели испанецът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини