Жо-Вилфред Цонга е първият финалист в Ротердам



18-02-2017 17:36 | Николай Драганов

Световният №14 Жо-Вилфред Цонга се класира за финал в тазгодишното издание на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам след успех над Томаш Бердих с 2:0 сета - 6:3, 6:4. 

 

Французинът успя да запише едва четвърта победа в 12 мача срещу Бердих, която му донесе изравняване на постижението от 2011 година в тази надпревара, когато Цонга също игра финал, загубен от Робин Сьодерлинг.


Бившият №5 в света реализира по един пробив в двете части - при 3:2 в първия сет и още на старта на втория, което се оказа напълно достатъчно. Цонга сервира отлично и не позволи на своя съперник да стигне дори до точка за пробив по време на целия мач. 


31-годишният французин не е печелил трофей от 2015 година, когато успя да извоюва отличието в Метц. През миналата година той игра един финал - във Виена, но отстъпи на настоящия №1 в света Анди Мъри.


В кариерата си на професионалист Цонга разполага с 12 трофея, а в опит да спечели 13-та титла ще се изправи срещу победителя от двубоя между Давид Гофен и изненадата на турнира Пиер-Юг Ербер от Франция, които играят по-късно тази вечер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини