Райън Харисън дочака първа титла в кариерата си



20-02-2017 08:53 | Николай Драганов

24-годишният Райън Харисън дочака своята първа титла в професионалния тур, след като на финала на турнира от сериите ATP 250 в Мемфис надигра с 6:1, 6:4 Николос Басилашвили от Грузия. 


Американецът дълго време беше определян от американските медии като голям талант и един от бъдещите топ тенисисти, но до този момент така и не успяваше да опрадае очакванията. Успехът дойде при първия финал в кариерата на Харисън, който се изкачи с 19 позиции до №43 в света благодарение на своята титла. Именно това е и най-високата позиция, до която е достигал Харисън досега в кариерата си.


Новият шампион успя да спечели финалния мач само за 76 минути, отразявайки всички 12 точки за пробив пред своя съперник. За Басилашвили това е втори загубен финал в кариерата, след като през миналата година отстъпи в битката за титлата в Кицбюел на Паоло Лоренци.


Райън Харисън пък става вторият носител на първа титла през 2017 година, след като по-рано през сезона Жил Мюлер спечели своя първи трофей в Сидни. По пътя към крайния успех в Мемфис Харисън не загуби нито един сет.


"Така или иначе щеше да бъде специално, но е още по-хубаво, че спечелих първия си трофей пред очите на хора, които са пътували до тук от родния ми град и ме познават от дете", каза щастливият победител. "Да успея пред моите приятели и семейството ми, които знаят колко много се трудих за това, наистина прави успехът още по-специален", добави той.

 

Харисън остави титлата от Мемфис в САЩ за първи път от 2011 година, когато последната голяма звезда на американския тенис Анди Родик успя да стигне до крайния успех. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини