Пиронкова приключи в Дубай за час



20-02-2017 11:21 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова отпадна на старта на турнира на твърди кортове в Дубай, ОАЕ, от категория "Премиер".

Тя отстъпи на дошлата от квалификациите Елизе Мертенс с 3:6, 2:6 след 64 минути игра.

Сетът започна с три пробива, два в актива на белгийката. Шампионката от Хобарт Мертенс първа успя да вземе подаването си и после стигна до 5:1. Чак тогава Пиронкова спечели сервис гейма си, а после върна и един брейк. В деветия обаче Цвети игра без първи сервис и допусна да бъде пробита на 15, с което сетът завърши за 33 минути.

Цвети допусна брейк и за 0:2. Сервисът и форхендът й не функционираха и това не й позволяваше да печели лесни точки. Българката не се предаде и върна пробива при 2:3. В следващия гейм Пиронкова имаше две възможности да изравни резултата, но в крайна сметка Мертенс постигна брейк след грешка на българката от бекхенд. Всичко свърши в осмия гейм, когато при сервис на Цвети съперничката й поведе с 40:15 и реализира втория си мачбол.

КАК СЕ РАЗВИ ДВУБОЯТ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Пиронкова вкара 65 процента първи сервис, но реализира само 38 процента от токчике при разиграването му. Тя направи три пробива от четири възможности, а допусна седем.

Българката си тръгва с една точка за световната ранглиста, където е №64, както и с чек за 7335 долара от наградния фонд. Пиронкова няма победа в основна схема тази година от 1 януари в Шензен, когато спечели срещу Воскобоева.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини