Надал за Томич: На 18 г. всичко е по-лесно



20-01-2011 22:08 | Николай Драгиев

Рафаел Надал призна, че очаква тежък двубой срещу Бърнард Томич в трети кръг на Australian Open. Испанецът обяви, че до момента е доволен от представянето си, но не очаква да печели с лекота всички срещи оттук нататък.

Той похвали и своя голям опонент Роджър Федерер, който според него е изиграл отличен мач срещу Жил Симон.

"Познавам Томич. Има голям потенциал и за в бъдеще ще бъде сред най-добрите. В тази фаза няма лесни съперници. Особено добре е за Австралия да има такъв талант. Феновете тук са невероятни. Спомням си как играх срещу Лейтън Хюит преди години и те го подкрепяха неистово. Те обаче имаха и нужния респект към мен," коментира Надал.

"Страхотен бе мачът на Роджър. Много високо ниво на тенис. Мисля че Роджър започна мача много агресивно, много добре. Но Симон винаги е труден за побеждаване. Много е бърз. Колкото по-дълъг е мачът, той прави все по-малко грешки. Трябва да играеш всички точки много добре, за да го победиш.

Пет сета са много дълъг мач. Наистина трябва да си на ниво дълго време, за да надвиеш Жил. По невероятен начин Симон обърна от 0:2 сета и имаше шанс да пробие в началото на петия. Роджър обаче игра много силно във важните моменти. Той имаше много добри сервиси, бекхендът и волетата също работеха. Роджър заслужи успеха си," анализира Надал.

Според Надал пред Томич няма да има никакво напрежение преди техния сблъсък.

"Много по-лесно е да си тийнейджър. На 17-18 няма напрежение и всичко е по-просто. Може да победиш, може да загубиш, но няма проблем. Аз съм в различен период от кариерата ми. През 2006-2007 година бях под напрежение, но вече спечелих повече отколкото съм мечтал.

"Щастлив съм от това, което постигнах и вече съм по-спокоен. Особено след супер успешната 2010 година," допълни Рафа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини