Белгийски квалификант шокира шампиона в Рио



21-02-2017 07:50 | Николай Драганов

Белгийският квалификант Артур де Грееф извоюва своята най-голяма победа в кариерата, надигравайки с 6:3, 3:6, 7:5 поставения под №3 и шампион от миналата година Пабло Куевас от Уругвай на турнира от сериите ATP 500 в Рио. 


След 2 часа и 15 минути на корта 24-годишният белгиец успя да реализира единствения пробив в третия сет, който му донесе мечтан триумф. "Беше невероятно. Изиграх много добър мач от началото до края. Публиката беше невероятна, изиграхме някои великолепни точки. Насладих се изцяло", заяви щастливият победител след края на двубоя.


Най-високата позиция, до която е достигал Де Грееф, е №129 през януари тази година, а следващият му съперник ще бъде аржентинецът Николас Кикер. През миналата година Куевас успя да изхвърли от турнира Рафаел Надал на полуфиналите, преди да спечели титлата.


Надпреварата в Рио започна отлично и за норвежеца Каспер Рууд, който се възползва отлично от предоставения му "уайлд кард" и победи бразилеца Рожерио Дутра Силва след 6:3, 6:4 за своята първа победа в надпревара от календара на ATP при мъжете. Бившият №1 при юношите Рууд е на 18 години и в момента е под №208 в света, а в следващия кръг ще срещне испанския квалификант Роберто Карбайес Баена, който също изненадващо отстрани поставения под №8 Жоао Соуса с 6:3, 6:1.


Поставен под №1 в схемата в Рио е Кей Нишикори, а другите големи имена на турнира в Рио са Доминик Тийм, Пабло Карено Буста, Давид Ферер и други. Двубоите от Rio Open можете да наблюдавате на живо в ефира на Mtel Sport 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини