Федерер и Бердих поиграха на корабче във Вълтава



21-02-2017 10:02 | Любомир Тодоров

Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер добави още едно място различно от корт, на което е играл тенис. Заедно с Томаш Бердих разцъкаха на палубата на туристическо корабче по река Вълтава, до Карловия мост в Прага.

Двамата участваха в промоционално събитие по повод пускането на билетите на 24 февруари за първото издание на отборния турнир "Лейвър къп", който ще се проведе в зала "О2" в чешката столица от 22 до 24 септември.
Федерер е играл с Агаси на хеликоптерна площадка в Дубай, на закотвен шлеп в пристанището на Хамбург с Робедо, по улиците на много градове, онзи ден в Алпите и къде ли още не.

"Лейвър къп" е най-впечатляващият нов турнир, който сме виждали в тениса от много дълго време. Аз съм много развълнуван, че ще бъда съотборник с едни от най-големите ми съперници като Рафа и Томаш. Никога не сме имали възможността да сме заедно на пейката и да се подкрепяме един друг, както и да играем двойки", коментира Роджър.

 


Форматът на турнира е за два отбора по шестима играчи. Капитан на тима на Европа е Бьорн Борг, а на този на Америка - Джон Макенроу. Четири от шестимата тенисисти се определят от ранглистата след Уимбълдън. Останалите двама се избират от капитаните и се обявяват веднага след US Open.


Двубоите се играят в три дни, като във всеки от тях ще има по 3 мача на единично и един на двойки. Всяка победа носи една точка, отборът, който вземе 13 точки печели купата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини