Любимецът на феновете Томи Хаас се завръща на корта в Делрей Бийч



Любимецът на феновете Томи Хаас се завръща на корта в Делрей Бийч
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-02-2017 16:33 | Николай Драганов

Ще ви прозвучи ли странно, ако чуете от устата на боец като Томи Хаас твърдението, че спечелването на мачове и трофеи всъщност е на второ място в неговото сърце? 38-годишният ветеран е пред ново завръщане на корта след операция, която го извади от игра за девет месеца пред април миналата година. Хаас успя да издържи само сет и половина в първи кръг на Australian Open 2017, преди да се откаже, но сега отново е готов за игра. Днес да опита отново атмосферата на някои от любимите си кортове и да играе пред погледа на дъщеря си е далеч по-важно за Томи от самите победи.


"Искам да завърша по своя начин. Заради това е всичко. Искам да се върна отново в някои от тези турнири, където съм прекарал страхотни моменти, да кажа "довиждане" по своя начин и да видя дали все още съм способен да поиграя добър тенис. Най-вече искам най-голямата ми дъщеря Валентина да има възможност да ме аплодира отнякъде, докато съм на корта", коментира пред официалния сайт на ATP бившият №2 в света, който в момента е под №1024 в ранглистата.


Германецът е извън кортовете от октомври 2015 година, когато загуби от Жо-Вилфред Цонга в първи кръг на турнира Erste Bank Open 500, а през април 2016 година претърпя операция на разкъсано сухожилие. Но Хаас отдавна се е научил да гледа от позитивната страна на нещата и в момента оценява допълнителните мигове, на които ще се посвети в края на своя 21-годишна кариера.


"Просто мисля, че винаги има причина за всичко. Ако не беше така, може би Валентина нямаше да види как баща й играе след последните операции", каза Хаас, който планира да бъде с дъщеря си на всички турнири, на които ще вземе участие през следващите месеци. За Томи това не е първо завръщане след тежка операция - той го е правил цели 11 пъти. След последната интервенция с месеци не може да прави почти нищо. 


"Губиш почти мускули в тялото си, а след това отнема много време, за да се върнеш във форма. Преди да спечели своя първи мач на двойки заедно с канадеца Вашек Пошпишил в Делрей Бийч в понеделник, Хаас не е печелил среща от календара на АTP от "Уимбълдън" 2015. Но днес е амбициран да сложи край на тази негативна серия в игрови план. Заради Валентина, която ще го гледа на живо.


"Винаги, когато ме няма, тя ме пита дали ще спечеля трофея. Обикновено и отговарям, че отивам да се опитам просто да спечеля някой мач", призна Хаас, който има 15 титли в своята кариера, включително и трофея от Делрей Бийч през 2011 година. "Ще бъде прекрасно тя да бъде някъде в трибуните през следващите месеци, да ме гледа как играят и да ми стиска палци. Това е спомен, който искам да си създам", заяви Хаас. Освен Валентина на трибуните със сигурност ще има още хиляди, които за последен път ще аплоадират харизматичния германец. Двубоят му на сингъл срещу Басилашвили е в четвъртък. 

 

Освен да зарадва дъщеря си и себе си с някоя друга победа през следващващите седмици, Хаас се е заел и с още една сложна задача - германецът е турнирен директор на първата за годината надпревара от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини