Stan The Man: В края на кариерата си съм, но искам още



24-02-2017 11:01 | Станко Димов

Стан Вавринка не е концентриран върху възможността да оглави ранглистата на АТР. 31-годишният тенисист изостава близо с 6 000 и 4 000 точки от Анди Мъри и Новак Джокович и на теория има шанс да стане №1, особено ако Ноле и Мъри не защитават точките си от миналата година.

„За да се случи това (да стана №1), трябва да спечеля двойно повече от миналата година, трябват ми две титли от Шлема и няколко от „Мастърс 1000” сериите. Към момента съм много далеч от първата позиция и не мисля, че някога този ден ще дойде”, коментира Вавринка пред RTS Sport.

Попитан дали се чувства като герой, швейцарецът каза следното: „Не знам. За мен атлетите не са герои. Разбира се, че съм постигнал значими неща в кариерата си, но в крайна сметка ние говорим за спорт. Аз не съм променил света, за мен да си герой е нещо съвсем различно”.

През март Stan The Man ще навърши 32 години. „Ясно е, че съм в края на кариерата си. Откакто навърших 29 години спечелих 3 титли от Големия шлем. Психически аз се чувствам свеж и мисля, че мога да продължа да играя на високо ниво”.

Вавринка сподели и как се чувства здравословно: „Коляното ми се подобрява. Годините и тренировките оказват влияние на тялото, но аз се чувствам добре в момента и тренирам пълноценно”, каза Стан, който ще се върне на корта другата седмица за турнира в Дубай, след като отказа участие от Ротердам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини