Тийм изпълни ‘удара на живота си’ в Рио (видео)



Тийм изпълни ‘удара на живота си’ в Рио (видео)
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-02-2017 11:06 | Станко Димов

Доминик Тийм се класира за полуфинал на АТР 500 турнира на червени кортове в Рио де Жанейро. Австриецът, поставен под №2 в схемата, записа поредна чиста победа – 6:2, 6:3 над представителя на Аржентина Диего Шварцман и за първи път от началото на сезона достига до финалната четворка на АТР турнир.

Тийм дълго ще помни двубоя срещу Шварцман, или поне една точка от него. При 3:0 във втория сет австралиецът направи паметен печеливш удар между краката, с който изправи на крака публиката. След срещата младият тенисист призна, че това е най-доброто изпълнение в кариерата му до момента.

„Много пъти съм опитвал да направя такъв удар, но до момента дори не бях близо. Определено това е най-добрият удар, който съм правел в живота си до момента. Разбира се, това нямаше как да се случи без доза късмет”, каза Тийм след двубоя.

В спор за място на финал Тийм ще премери сили с Алберт Рамос-Вонояс. Испанецът води с 1:0 победи в преките дуели, след като спечели двубоя в Ченду миналата година.

„Ще бъде много труден двубой. В момента Алберт играе най-добрия тенис в кариерата си, близо е до Топ 20, а освен това се чувства отлично на червена настилка”, коментира Тийм.

Наследете се на „удара на живота” на Доминик Тийм в следващото видео:

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини