Жребият в Акапулко заложи ранен суперсблъсък Ноле - Дел Потро



27-02-2017 11:54 | Николай Драганов

Четири представители на Топ 10 при мъжете ще вземат участие на започващия през тази седмица турнир от сериите ATP 500 в Акапулко. На корта ще се завърне световния №2 Новак Джокович, който за последно допусна тежко разочорование още на старта на Australian Open, отстъпвайки на Денис Истомнин. 

 

Джокович ще участва за първи път на турнира, след като изненадващо преди дни обяви, че е приел поканата на организаторите. Ноле е водач в схемата и в първи кръг ще се изправи срещу Мартин Клижан. Още във втори кръг обаче ни очаква потенциален мегасблъсък, тъй като жребия отреди вторият съперник на Джокович да бъде победителя от двубоя между Хуан Мартин дел Потро и квалификанта Франсес Тиафо.


Шампионът от US Open 2009 и бивш №4 в света се завърне на корта след нова дълга почивка през миналата седмица, като достигна до полуфинал на турнира в Делрей Бийч, където отстъпи на Милош Раонич. Победителят от евентуалния сблъсък Джокович - Дел Потро пък може да срещне някой измежду Ник Кирьос, Дуди Села, Бърнард Томич или Доналд Йънг на четвъртфиналите.

 

В тази част на схемата е съответно потенциален съперник за полуфиналите на Джокович или Дел Потро е Доминик Тийм, който след колебливо начало на сезона най-после напомни за себе си и спечели титла от ATP 500 турнира в Рио. Австриецът ще се изправи в първи кръг срещу Жил Симон, а на четвъртфинал е възможен сблъсък между него и Давид Гофен. 


В другата част на схемата голямото име е това на двукратния шампион от тази надпревара Рафаел Надал. Негов първи съперник е Миша Зверев, който се представя много добре от началото на сезона. При успех Рафа ще срещне победителя от двубоя между Паоли Лоренци и Йен-Хсун Лу, а след това е възможен мач с шампиона от Делрей Бийч Джак Сок, който така и не изигра финалния си двубой заради отказване на Милош Раонич. Потенциален противник на Надал на полуфиналите е Марин Чилич, който също ще стартира с труден мач срещу шампиона от Буенос Айрес Александър Долгополов. 

 

ОСНОВНА СХЕМА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини