Джокович подчини Дел Потро в епичен двубой



02-03-2017 09:08 | Любомир Тодоров

Водачът в схемата Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро изиграха един от най-качествените двубои през този сезон на АТР 500 турнира в Акапулко на хард.

В крайна сметка бившият номер едно от Сърбия надделя с 4:6, 6:4, 6:4 след два часа и 38 минути игра и се класира на четвъртфинал. Така Ноле взе и един вид реванш за отпадането от аржентинеца на олимпийските игри в Рио.

В първата част Дел Потро нанесе удар с брейк на нула за 3:2, но сърбинът моментално го върна. Кулата от Тандил постигна нов пробив за 5:3 и слред това затвори сета на свое подаване при втората си възможност.

В следвашия сет Ноле проби за 4:2 и при 5:3 сервираше за израване на частите. Но изигра слаб сервис гейм и аржентинецът върна брейка. В следващия Джокович натисна и спечели сета след форхенд в аут на Делпо.

След голямо дебнене Хуан Мартин успя да направи пробив за 4:3. По сценария от предишните сетове 29-годишният белградчанин го върна тутакси. В десетия гейм Новак стигна до мачбол но съперникът го отрази с отличен сервис. При втория шанс обаче Джокович успя след смач, който Дел Потро не успя да върне.

Ноле очаква в следващия кръг Ник Кириос от Австралия, който победи американеца Доналд Йънг с 6:2, 6:4.

Шампионът от миналата година Доминик Тийм също е на четвъртфинал. Четвъртият поставен австриец отстрани Адриан Манарино от Франция със 7:5, 6:3. Следващият съперник на Тийм е ачериканецът Сам Куери.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини