Младенович и Цуренко на финала в Акапулко



04-03-2017 09:21 | Любомир Тодоров

Втората поставена Кристина Младенович и №7 Леся Цуренко ще спорят за титлата на турнира в Акапулко при жените като двете стигнаха до финала по коренно различен начин.

Французойката Младенович надделя след два часа и 22 минути игра над петата в схемата своя американска съименичка Кристина Макхейл със 7:5, 4:6, 6:2.

След разменени сетове и разменени пробиви в началото на третата част, 23-годишната Кики нанесе своя първи удар с брейк за 2:1. Макхейм допусна още един пробив при 2:5 и след това Младенович на свой сервис приключи двубоя.

Блондинката от сръбски произход ще се опита да спечели втора титла в кариерата си, само месец след успеха в Санкт Петербург.

"Тове е един много труден турнир, всеки мач е тежък, защото всеки иска да победи и да остане възможно най-дълго в това красиво място Акапулко. Тежко е и защото е много горещо и влажно, но аз съм щастлива, че успях да стигна до финала", заяви Кристина след победата.

В първия полуфинал украинката Цуренко се наложи над полуфиналистката от Australian Open Миряна Лучич-Барони (Хърватия) с 5:0 и отказване на съперничката. Ветеранката, която показа отлична форма в Мексико и не беше загубила и сет, обясни, че е имала стомашни проблеми.

Леся Цуренко води с 3-1 победи в преките двубои срещу Кристина Младенович. Но французойката спечели последната среща, която беше миналата година в Дубай с 6:2, 7:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини