Ферер е поредният, отказал участие в Индиън Уелс



Ферер е поредният, отказал участие в Индиън Уелс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-03-2017 10:29 | Николай Драганов

Бившият №3 в света Давид Ферер няма да вземе участие в тазгодишния турнир от сериите "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, съобщиха организаторите на турнира. Испанецът е отказал участие заради контузия в ахилеса. 


Намиращият се под №28 в световната ранглиста в момента Ферер не взе участие в тази надпревара и през миналата година, след като си взе почивка в този период от сезона. След оттеглянето на Ферер място в основната схема ще заеме американецът Доналд Йънг.


Испанецът, който дълги години беше неизменна част от заключителната фаза на почти всички големи турнири, няма особено добри традиции в Индиън Уелс, като най-голямото му постижение е четвъртфинал през 2007 година. През този сезон Ферер изпитва големи трудности да се доближи до познатото си ниво, като скоро ще напусне Топ 30 на световната ранглиста.


Той загуби от Джордан Томсън във втори кръг в Бризбън, от Робин Хаасе още в първия кръг в Оукланд, от сънародника си Роберто Баутиста Агут в трети кръг на Australian Open и от Карлос Берлок и Александър Долгополов съответно в Буенос Айрес и Рио. По програма следващият му турнир е "Мастърс"-а в Маями, който започва след този в Индиън Уелс.

През миналия месец оттегляне от Индиън Уелс обяви и друг испанец - Николас Алмагро, а неговият отказ от участие беше последван и от Жил Симон. "Мастърс" турнира в Индиън Уелс е първи от тази категория за годината и стартира на 9 март. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини