Японски талант мечтае за титла от US Open



06-03-2017 09:05 | Николай Драганов

21-годишният японец Йошихито Нишиока записа рекордно класиране в ранглиста и от новата седмица вече се намира под №70 в света. Нишиока успя да се изкачи с 16 позиции благодарение на впечатляващото си представяне на турнира от сериите ATP 500 в Акапулко, където победи двама американци, влезли в надпреварата като шампиони от два ATP 250 турнира през февруари.


Втората ракета на Япония тръгна от квалификациите на турнира в Акапулко, където стартира с победа над 123-тия в света Тобиас Камке, а за място в основната схема трябваше да премери сили с Райън Харисън, който пристигна в Мексико като шампион от турнира от сериите ATP 250 в Мемфис. Японецът обаче не се притесни и успя да осъществи чудесен обрат - 3:6, 6:3, 6:2 за място в основната схема. Първото му изпитание там пък беше още по-сериозно - №18 в света Джак Сок, който само преди две седмици триумфира на турнира в Делрей Бийч. 


След нова трисетова победа и нов обрат (3:6, 6:2, 6:1) Нишиока записа една от най-големите победи в своята кариера и достигна до осминафинал, където записа още една трисетова победа - над №79 в света Джордан Томпсън от Австралия - 6:4, 3:6, 6:0. Младият японец беше спрян в Акапулко от двукратния шампион в надпреварата и финалист от Australian Open Рафаел Надал, като също се представи достойно - 6:7(2), 3:6. 


По-рано през сезона Нишиока записа втора победа в своята кариера в турнир от Големия шлем, надигравайки австралиеца Алекс Болт (№632 в света) в първи кръг на Australian Open, а във втори загуби от 14-тия в света Роберто Баутиста Агут в три сета. През 2015-та година на US Open той записа петсетов успех над Пол-Анри Матю в първи кръг, а във втори отстъпи на Томаш Белучи. 


Предизвикал интерес покрай представянето си в Акапулко, 21-годишният японец призна, че неговата мечта е да спечели турнир от Големия шлем, а любимата му надпревара е US Open. Любимият му играч пък е бившият №1 в света чилиец Марсело Риос. 


"Харесвах начина по който играе Марсело Риос. Той беше топ играч, гледах как се движи по корта и използвам част от неговите техники", коментира световният №70, който върви по стъпките на своя сънародник Кей Нишикори.


"Кей ми дава възможност да трупам безценен опит, тренирал съм с него много пъти, понякога в академията, както и на някои турнири и, разбира се, в Япония. Наблюдавам неговите мачове, следя движенията му", коментира Йошихито Нишиока, който има спечелени 4 спечели титли от сериите "Чалънджър" в кариерата си. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини