Джокович скоро отново ще покаже най-доброто от себе си, вярва Илие Настасе



07-03-2017 21:11 | Николай Драганов

Румънската тенис легенда Илие Настасе подкрепи намиращия се в труден период Новак Джокович. Според Настасе доскорошния №1 в света скоро ще покаже отново най-добрата си игра, след като в последно време страда от по-лоша форма и увереност.


Носителят на титли от US Open и "Ролан Гарос" вярва, че Джокович ще се завърне на познатото ниво, което поизгуби след спечелването на Откритото първенство на Франция за първи път в кариерата му през миналата година. Сърбинът направи слаба втора половина на сезона и позволи да бъде детрониран от върха от Анди Мъри, а проблемите му продължават и през 2017 година.


Ноле изглеждаше отново под пара в началото на годината, когато спечели титла в Катар, но след това допусна разочароващо поражение във втори кръг на Australian Open от Денис Истомним. При завръщането си на корта в Акапулко през миналата седмица 29-годишният носител на всички титли от Големия шлем отстъпи на четвъртфиналите на Ник Кирьос. 


Според Настасе "завръщането" на Джокович може да започне още на започващия след дни първи "Мастърс" турнир в Индиън Уелс."Мисля, че той ще се завърне. Има напрежение върху него да печели седмица след седмица и понякога се уморяваш, не можеш да се концентрираш толкова дълго. Може би останалите играчи също се представят силно, това е възможно. Но Джокович е невероятен шампион и можете да заложите, че ще се завърне, това е сигурно. Той е голям боец", коментира Настасе.


Настасе, който игра финали на Уимбълдън през 1972 и 1976 година, отдаде заслуженото и на поведението на корта и настройката на 18-кратния шампион от Шлема Роджър Федерер. Маестрото опроверга всички критици, като успя да спечели Australian Open на 35-годишна възраст.


"Харесвам Роджър Федерер, защото винаги го питат: "Какво мислиш, че ще направиш, дали ще спечелиш?", а той само отговаря: "Щастлив съм да играя тенис отново". И след това печели турнира. Това означава, че той обича тениса", добави 70-годишният румънец. "Не съм съгласен, когато някои хора твърдят, че трябва да се откажеш, когато играеш най-добрия си тенис - това е глупаво", добави той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини