Федерер, Надал, Джокович и Дел Потро в една четвъртина на схемата



08-03-2017 08:56 | Николай Драганов

Жребият при мъжете в първия за годината турнир от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс събра Новак Джокович, Рафаел Надал, Роджър Федерер и Хуан Мартин дел Потро в една и съща четвъртина на схемата. Компания в същата група, която ще трябва да излъчи едва един четвъртфиналист им правят още Александър Зверев и Ник Кирьос.


Поставеният под №2 в схемата Джокович почива в първи кръг, а във втори ще се изправи срещу победителя от двубоя между британеца Кайл Едмънд и португалеца Елиаш Гастао. Най-вероятният съперник на Ноле в трети кръг е Хуан Мартин дел Потро, който също почива в първи кръг, а във втори очаква победителя от мача между Андрей Кузнецов и Федерико Делбонис. Победителят от потенциалния супердвубой Джокович - Дел Потро пък може да срещне един измежду Александър Зверев или Ник Кирьос в четвърти кръг.


Шампионът от Australian Open Роджър Федерер ще започне срещу Стефан Робер от Франция или Дуди Села, а в трети кръг най-вероятен негов съперник е №24 в схемата Стив Джонсън (САЩ). При две победи в Индиън Уелс, 35-годишният носител на 18 титли от Големия шлем най-вероятно ще се изправи срещу Рафаел Надал, който може да бъде затруднен преди това от Фернандо Вердаско. Първия мач на Рафа е срещу Гилермо-Гарсия Лопес или Гуйдо Пея, докато Вердаско ще трябва да преодолее Томаш Белучи или Пиер-Хюз Хербер, за да стигне до мач с Матадора.


Победителят от евентуално повторение на финала в Мелбърн пък очаква развръзката на частта, в която са Джокович и Дел Потро, като само един измежду всички тези имена ще се изправи в битка за полуфинал срещу играч от четвъртината, в която е Григор Димитров. В нея освен Гришо са още играчи като Марин Чилич, Кей Нишикори, Сам Куери, Лука Пуй, Джак Соки и други. 


В горната част на схемата Анди Мъри ще стартира с мач срещу Франсес Тиафо или квалификант, а в трети кръг най-вероятния му съперник е 30-тия поставен Фелисиано Лопес. В тази четвъртина и съответно потенциални съперници преди полуфинала са още няколко испанци като Пабло Кареньо Буста, който се представя отлично в последните седмици, Роберто Баутиста Агут и Алберт Рамос-Винолас, както и Джо-Вилфред Цонга и Давид Гофен. 


В другата четвъртина от горната част на схемата и потенциални съперници на Мъри на полуфинал са Стан Вавринка, Доминик Тийм, Томаш Бердих, Гаел Монфис, Иво Карлович, Филип Колшрайбер, Джон Иснър и Миша Зверев, който спря световния №1 на Australian Open. 

 

ОСНОВНА СХЕМА В ИНДИЪН УЕЛС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини