Кириос и Зверев си насрочиха супермач на младоците



13-03-2017 11:10 | Николай Драганов

Двама от най-талантливите млади тенисти Александър Зверев и Ник Кириос си осигуриха двубой помежду си в трети кръг на Индиън Уелс. До този момент Зверев и Кирьос не са срещали нито веднъж в професионалния тур.


Във втори кръг на първия за годината "Мастърс" турнир двамата се справиха с аржентински предизвикателства - Кирьос надигра Орасио Себайос след 6:3, 6:4, а Александър Зверев успя да победи Факундо Банис след 7:6(10), 6:3. Зверев и Кирьос попаднаха в най-тежката четвъртина от схемата, където са още Рафаел Надал, Новак Джокович, Роджър Федерер и Хуан Мартин дел Потро. 


Двамата младоци са се срещали един единствен път - като юноши през 2013 година, а победата е за Кирьос - 6:3, 6:1. Към момента Александър Зверев се намира под №20 в ранглистата, а Кирьос е 16-ти. Австралиецът с гръцки корени е на 21 години, а неговият германски съперник, син на руски тенисист, е на 19 години. 


Най-доброто си представяне на "Мастърс" турнир Кирьос записа през миналата година в Маями, когато достигна до полуфинал, загубен от Кей Нишикори. Той има общо 19 победи и 14 загуби в турнири от този ранг, като не е записвал две победи от месец май миналата година, когато надигра №251 в света Салваторе Карузо и Милош Раонич на "Мастърс" турнира в Рим, преди да отстъпи на Надал. Саша Зверев има 10 победи и 9 загуби, а най-доброто му представяне е именно в Индиън Уелс през миналата година, когато успя да достигне до четвърти кръг, надиграйки Иван Додиг, Григор Димитров и Жил Симон, преди да загуби от Надал.


"Очаквам този мач с нетърпение. Ние сме близки от доста време. Играли сме заедно при юношите, спомням си един голям мач помежду ни в онези времена. Той очевидно се е подобрил много от тогава, записа някои големи победи в професионалния тур. Ще бъде трудно, особено на тази настилка. Ако играе своя агресивен тенис, няма да ми бъде лесно, особено с неговите начални удари. Ако аз изляза, играя своя тенис и загубя, това няма да е изненада. Но няма да е изненада и ако го победя", коментира Ник Кириос преди сблъсъка на младоците.


"Ще бъде много вълнуващо, защото двамата сме младите играчи, за които се говори може би най-много, заедно с Доминик Тийм. Ще бъде вълнуващ мач, защото и двамата се представяме много добре тази година. Ще видим. Няма как да кажа, че ще бъда шампион в края на следващата седмица, но чувствам, че мога да играя отличен тенис и да победя всеки. Попаднах в най-тежката четвъртина на схемата и мисля, че шампионът ще бъде излъчен именно от таци част. Следващите няколко кръга ще бъдат много, много тежки за всички нас", коментира от своя страна Зверев. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини