Нишиока изхвърли Бердих, приказката свърши за Поспишил



14-03-2017 08:50 | Николай Драганов

21-годишният японец Йошихито Нишиока поднесе голямата изненада в трети кръг на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс, след като изхвърли от надпреварата световния №14 Томаш Бердих. Нишиока стори това след страхотен обрат - 1:6, 7:6(5), 6:4.


В началото на седмицата японецът се намираше под №70 в ранглистата, а само седмица по-рано преди турнира в Акапулко - под №86, но забележителното му представяне продължава и на американска земя. В Мексико той надигра играчи като Райън Харисън и Джак Сок, а в Индиън Уелс вече може да се похвали с победи над играчи като Иво Карлович и Томаш Бердих.


Класирането за четвърти кръг е и най-далечната фаза, до която японецът е достигал в кариерата си в турнир от сериите "Мастърс". Любопитен е и начинът, по който Нишиока стори това - той загуби в последния кръг на квалификациите своя мач за влизане в основната схема срещу Елиас Юмер, но въпреки това успя да се озове в същинската част на турнира като "щастлив губещ". Съдбата си направи шега и го изпрати отново срещу Юмер, като този път Нишиока стигна да победата. Във втори кръг той победи с 6:4, 6:3 Карлович, за да се стигне и до може би най-голямата победа в кариерата му - над Томаш Бердих. 


Следващият му съперник представлява още по-голямо предизвикателство в лицето на Стан Вавринка, който се наложи в трети кръг над Филип Колшрайбер след 7:5, 6:3. Във втори кръг световният №3 надигра Паоло Лореци. 


Турнирът в Индиън Уелс приключи за Вашек Поспишил, който донесе най-голямата изненада до този момент, надигравайки Анди Мъри във втори кръг. Канадецът обаче не успя да повтори играта си от мача срещу световния №1 и в крайна сметка допусна обрат срещу сърбина Душан Лайович - 6:7(4), 6:3, 7:5. В следващия кръг Лайович ще срещне Пабло Кареньо Буста, който продължи напред без игра заради оттегляне на Роберто Баутиста Агут.


Финалистът от София и Ротердам Давид Гофен също продължава напред в Индиън Уелс. Белгиецът се наложи със 7:6(3), 6:4 над испанеца Албер Рамос-Винолас. В следващия кръг Гофен ще се изправи срещу шампиона от Сао Пауло Пабло Куевас, който надигра Фабио Фонин след 6:1, 6:4.


Страхотен двубой от четвърти кръг ни очаква и между световните №9 и №11 - Доминик Тийм и Гаел Монфис, които също записаха победи. Тийм се наложи с 6:1, 6:4 над Миша Зверев, докато Монфис преодоля с лекота финалистът от 2012 Джон Иснър - 6:2, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини