Джокович пречупи Дел Потро за победа №300 в Мастърс 1000



15-03-2017 08:51 | Николай Драганов

Петкратният шампион в Индиън Уелс Новак Джокович показа най-добрия си тенис и се класира за четвърти кръг в тазгодишното издание на надпреварата след страхотна победа със 7:5, 4:6, 6:1 над Хуан Мартин дел Потро.


Победата изравни Ноле с Пийт Сампрас на десетото място по победи в ATP със 762 успеха. Сърбинът се присъедини и към компанията на Роджър Федерер (331) и Рафаел Надал (318), ставайки третият играч с поне 300 победи в "Мастърс 1000" турнири.
Световният №2 вече води с 13:3 в преките двубои срещу Дел Потро. Двамата се срещнаха отново само преди седмица в Акапулко, когато отново в три сета успехът беше за сърбина. 


Ноле първи допусна пробив в двубоя им в Индиън Уелс - още в първия гейм, но успя да го върне за 3:3 в шестия гейм. Едва третата отворила се точка за пробив пред някой от двамата тенисисти също беше реализирана - от Джокович в 12-тия гейм при 6:5 в негова полза, което му донесе първия сет. 


Втория сет започна точно както първия - с пробив в полза на Дел Потро. В четвъртия гейм Ноле имаше три шанса да върне пробива, но не се възползва, а още в следващия гейм загуби за втори път подаването си, което се оказа решаващо. Сърбинът все пак успя да върне един от пробивите, стигайки до 0:40 в подаването на Дел Потро в шестия гейм, но до края Дел Потро не позволи нови колебания. 


В решителната трета част Джокович показа най-доброто от себе си, сервираше отлично и изгуби едва три точки на свой сервис за целия двубой. Същевременно още в първия си сервис гейм Дел Потро трябваше да спасява три точки за пробив, а след това на два пъти беше пробив за крайното 6:1. 


В следващия кръг Джокович ще се изправи срещу Ник Кириос, който се наложи над Александър Зверев в битката на младите звезди в ATP.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини