Веснина спря Кербер и е на четвъртфинал



15-03-2017 09:04 | Любомир Тодоров

Втората поставена на турнира в Индиън Уелс Ангелик Кербер не успя да стигне до четвъртфиналите.

Германската левичарка беше спряна от №14 в схемата Елена Веснина от Русия, която я победи с 6:3, 6:3 след час и 24 минути игра.

Веснина започна мача с пробив, а във втория сет поведе с два брейка и не даде шансове на своята съперничка. Московчанката завърши с 28 печеливши удари при 21 непредизвикани грешки, за да запише най-голямата си победа.

"Изиграх добър мач. Анджи ще бъде №1 следващата седмица, така че я поздравявам. Тя е голяма състезателка и борец", заяви Елена в интервюто на корта.

На четвъртфиналите я очаква Винъс Уилямс. Американката, която е 12-а в схемата, се измъчи доста, преди да спечели срещу Шуай Пън от Китай с 3:6, 6:1, 6:3. Веснина води с 3-2 победи срещу Винъс.

Шампионката от "Ролан Гарос" Гарбине Мугуруса напомни за себе си. Испанката отстрани Елина Свитолина от Украйна в странен мач със 7:6(5), 1:6, 6:0 след почти два часа игра.

Следващата съперничка на седмата поставена Мугуруса е №3 Каролина Плишкова. Чехкинята спечели срещу Тимеа Бачински от Швейцария с 5:1 и отказване на съперничката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини