Борис Бекер: тенис легенда и покер любител



15-03-2017 17:53 | Tennis24.bg

След като слага край на своята знаменита кариера, Борис Бекер открива ново подобно предизвикателство, което превръща в свое страстно хоби - играта на карти. Най-младият шампион в историята на Уимбълдън и доскорошен треньор на Новак Джокович се оттегля от корта през 1999г. след шест легендарни победи от Големия шлем. Оказва се обаче, че това не са последните турнири за Бекер – звездната ракета намира заместител на тениса в играта на покер.

Уменията в покера Бекер придобива именно на корта – в почивките на турнирите. Той вижда общи черти между двете игри, като използва опита си в тениса, за да се справя по-добре и на масата за карти. „Чувствам се еднакво силен и на покер масата, и на тенис корта”, убедено казва Бекер.

Пред PokerStars Борис споделя, че вижда много общи черти между двете си страсти и често сравнява тенис кариерата си с играта на карти. Двете поприща изискват много търпение, постоянство, концентрация и тренировки у играча. Турнирите са и пътувания - начин за опознаване на нови места и хора. В този смисъл, покерът се превръща в своеобразна машина на времето, която връща Бекер назад в младините и му припомня преживяванията като тенисист. Самият той потвърждава, че след претърпените травми и операции, все по-рядко може да практикува любимия си спорт, в следствие на което хобито му на масата за карти е успяло да замести тениса. Въпреки това, останалите му ангажименти не му позволяват да насочи цялото си внимание към покер турнирите, което го кара да разграничава двете поприща от спортна гледна точка.

От 2008г. насам звездата участва в различни покер събития, като до този момент е натрупал печалби за над $110 000. Новата страст на Бекер го води на множество събития и често може да бъде видян на Европейските покер турнири. През ноември миналата година той взе участие в Световния покер турнир във Великобритания (WPT United Kingdom), печелейки внушителната сума от $18 278. Най-голямата му победа обаче остава тази от 2009г. на Световния турнир в Лас Вегас (WPT Las Vegas), където завършва на 40-о място сред 400 участници и печели $40 855.

Бекер определя известността си като недостатък, в периода на поемане на първите стъпки в покера: „Всички искаха да играят срещу мен, въпреки че все още не бях много добър“. Това обаче се оказало от голяма полза на звездата, тъй като честата игра спомогнала за бързото развиване на уменията му на масата. „Хората вече ме приемат като някой, който знае как да играе покер“.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини