Федерер усетил, че ще бие Надал на загрявката преди мача



16-03-2017 15:07 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за четвъртфинал в Индиън Уелс, след като победи изразително Рафаел Надал – 6:2, 6:3 за малко повече от час игра. По този начин за първи път в кариерата си Маестрото постигна трети пореден успех над левичаря от Испания. На пресконференцията след двубоя Федерер призна, че е усетил, че ще спечели двубоя още по време на загрявката.

„И двамата знаехме, че двубоят ще е различен от този в Австралия. Мисля, че спечелих мача от основната линия, където играх много добре, контролирах разиграванията. Това беше много важно, защото в предишния ми двубой (срещу Стийв Джонсън) изпитвах сериозни затруднения от основната линия.

Нямаше много дълги разигравания, но това не е само в нашия мач, вижте на пример при Джокович и Кириос беше същото. Когато един играч не иска да влиза в дълги разигравания, тогава трябва да поема повече риск, да бъде агресивен от сервис, да прави големи удари. В такава ситуация не можеш просто да стоиш и да връщаш топката в полето на съперника и Рафа го знае добре.

На загрявката преди мача усетих, че ще имам отличен шанс да го победя. Неговите въртеливи топки не ме затрудняваха, връщах ги добре в полето му. Осъзнах, че имам добри шансове. В същото време той не успя да намери ритъм, особено от основната линия. Много е важно, че успях да спечеля двубоя бързо. Това оказва влияние в подготовката ти за следващите мачове в турнира, а и за сезона като цяло”, коментира Федерер.

Швейцарецът засипа със суперлативи следващия си съперник – Ник Кириос. „Той постигна две последователни впечатляващи победи над Джокович, при това на любимата на Новак настилка. Освен това игра добре и срещу Зверев. И преди съм казвал, че ако успее да се концентрира върху тренировките и развитието си, може да стигне много напред. със сигурност ни предстои интересен двубой. Ще е важно също дали ще играем през деня или вечерта”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини