Вавринка е първият финалист в Индиън Уелс



18-03-2017 21:15 | Николай Драганов

Световният №3 Стан Вавринка надигра с 6:3, 6:2 Пабло Кареньо Буста (Испания) и стана първият финалист в тазгодишното издание на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс. Вавринка записа трети успех от три мача срещу 25-годишния испанец.


Първата ракета на Швейцария се класира на финал в турнир от тази категория за четвърти път, като до този момент има една титла - през 2014 година в Монте Карло и две загуби - през 2008 година в Рим и през 2013 година в Мадрид. Единственият успех на червените кортове в Монте Карло дойде срещу неговия сънародник Роджър Федерер, който е потенциален съперник за Вавринка в неделния финал. Преди това обаче Федерер ще трябва да се справи с Джак Сок по-късно днес.


Общо в кариерата си Вавринка има 15 титли от ATP, включително и три от Големия шлем. 31-годишният швейцарец има и 10 изгубени финала, а този в Индиън Уелс ще бъде първи за него през 2017 година. Стан отпадна на полуфинал в Бризбън от Кей Нишикори в началото на сезона, а след това достигна до полуфинал на Australian Open, но отстъ пи в пет сета на Федерер. Последната му надпревара преди тази в Индиън Уелс беше ATP 500 турнира в Дубай, където допусна изненадваща загуба още на старта от световния №77 Дамир Джумхур. 


Преди Кареньо Буста швейцарецът отстрани последователно Паоло Лоренци, Филип Колшрайбер, Йошихито Нишиока и Доминик Тийм, като последните два мача бяха спечелени от него след тайбрек в решителния трети сет.


Кареньо Буста не успя да поднесе изненадата и да се превърне в шестия испанец, който достига до финал в 42-годишната история на тази надпревара. Последният испанец, триумфирал с титлата, е Рафаел Надал през 2013 година. Все още Кареньо Буста очаква и първата си победа срещу играч от Топ 10, като до този момент има 15 загуби и е спечелил три от цели 38 сета. 

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини