Рам и Клаасен с трофей на двойки при мъжете от Индиън Уелс



19-03-2017 09:08 | Николай Драганов

Рожденикът Раджийв Рам и неговият партньор Равен Клаасен спечелиха първи трофей от категория "Мастърс", надигравайки с 6:7(1), 6:4, 10:8 Лукаш Кубот и Марсело Мело на финала на турнира в Индиън Уелс.


33-годишният Рам и неговият партньор бяха поставени под №6 в основната схема. Те ознават вкуса на този успех, тъй като са печелили "Мастърс" титли на двойки преди в кариерата си, но не и в този тандем. Това е общо пета титла за двойката Рам - Клаасен и втора за 2017 година след успеха в Делрей Бийч.


Турнирът в Индиън Уелс при двойките ще бъде запомнен със звездното участие на почти всички топ играчи при мъжете на сингъл, включително и нашият Григор Димитров, който си партнира с финалиста Стан Вавринка, но отстъпиха още в първи кръг. По пътя към трофея Рам и Клаасен пък отстраниха първо Рафаел Надал и Бърнард Томич, а след това и Новак Джокович и Виктор Троицки.


"Да играеш срещу две действащи тенис легенди, Надал и Джокович, и да изминеш целия път до титлата е нещо, което дълго време ще помня", коментира Клаасен. "Знаехме, че сме в достатъчно добра, за да спечелим, но все пак е много трудно, особено на този турнир, да стигнеш до титлата сред толкова много страхотни играчи в схемата", добави той.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини