Томич за Надал: Не човек, а машина



22-01-2011 22:11 | Николай Драгиев

Звездата на австралийския тенис Бърнард Томич остана много доволен от двубоя си с Рафаел Надал, въпреки загубата. Според него той трябва да продължи да работи върху подобрението на играта си и най-вече физиката си, за да може да е равностоен на най-добрите.

"Това бе чудесен мач за мен. Научих много. Доволен съм от нивото, което показах, но има още много върху какво да работя," обобщи Бърнард.

Според Томич е нужно преди всичко да се научи да извлича максималното от ситуации като тази във втория сет, когато водеше с 4:0, но загуби в крайна сметка с 5:7.

"Това е най-важното, което да подобря. Срещу тези играчи, особено от топ 10, е нужно да си максимално концентриран. Един миг невнимание и видяхте какво стана."

Томич бе ласкав и за Надал: "Физически той е една машина. Просто те отнася. Физиката е и нещото върху, което най-вече трябва да работя в идните години. Иначе смятам, че ударите ми са на много високо ниво."

Австралиецът сподели и визията си затова, как може да бъде победен Надал: "Обикновено играчите, които излизат срещу него му дават твърде много време, твърде много възможност да покаже своята игра. Това е неговото оръжие. Надал е невероятен, когато има нужното време. Единственият начин да го победиш, е да влезеш в корта и да удряш здраво, да търсиш своята игра."

За младока оттук нататък до края на 2011 има една цел - място в топ 100. "Абсолютно това е моята цел. Ако съм здрав и играя повече турнири, няма причина да не пробия."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини