Не очаквайте от Шарапова светкавични резултати



22-03-2017 14:22 | Станко Димов

Мария Шарапова ще има нужда от поне 6 месеца, за да навлезе във форма, която да й даде шанс да се бори за големите титли. Такова мнение изрази президентът на руската тенис федерация Шамил Тарпишчев.

„Шарапова в момента е на финалната крачка от подготовката си за завръщането си на корта. Но въпреки това, не трябва да очакваме от нея веднага да започне да побеждава наред и да печели титли”, коментира Тарпишчев.

29-годишната Шарапова, носителка на 5 титли от Големия шлем, ще се завърне на корта другия месец на турнира в зала в Щутгарт. След това Маша ще участва и в Мадрид и Рим, като и в трите надпревари тя получи „уайлд кард”.

„Ще й отнеме поне половин година, за да се приспособи към изключително тежкия график след завръщането си в игра”, каза още главата руския тенис.

Припомняме, че Шарапова си призна за употреба на допинг в началото на март миналата година. Първоначално рускинята беше наказана с лишаване на състезателни права за 2 години, но в последствие санкцията беше намалена на 15 месеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини