Лопес и Монако едва не набиха нахални индийци



23-01-2011 05:31 | Николай Драгиев

Едни от най-опитните играчи в мъжкия тенис едва не направиха пълен цирк в мач от втория кръг на двойки от Australian Open.

Индийците Маеш Бупати и Леандер Паеш надвиха със 7:6, 6:4 Фелисиано Лопес и Хуан Монако, но по време на срещата емоциите за малко не доведоха до бой на корта.

Наложило се е съдията на срещата Паскал Мария и супервайзърът на турнира да се намесват, за да охладят страстите.

"Мачът щеше да мине много спокойно, ако не беше Паеш, който ни провокираше през цялото време. С него има дни, в които не може да излезеш на глава. Той се опита да ни вбеси и с течение на времето ни писна. Това е стил, който той налага вече 20 години," коментира вбесеният Лопес.

Оказва се, че говорещият основно английски Паеш непрекъснато е крещял "Vamos" (испански - "хайде"). А освен това е опитал и да посегне на Монако при една от смяната на полетата.

"Ти си болен, знаеш ли въобще какво значи това," сопнал се Лопес. "Разделиха ни длъжностните лица, но не мисля че щеше да се стигне до бой, не това целяхме," допълни Монако.

Индийците естествено имат своя версия по случая. Според тях Лопес е опитал да уцели с началния си удар нарочно Паеш. "Не мисля, че е нормално да пропуска удари с толкова много, макар да има такива случаи в мачовете на двойки," коментира Бупати.

Според Паеш и Бупати, двамата редовно използват испанския израз и не виждат проблем в случая. "Използвам го от 16-17 години. Това е една от многото думи, които са в речника ми," смята Паеш.

"Много играчи го ползват. И друг път се е случвало испано-говорящи да се разсърдят, че го използвам. Ако тези момчета ще се сърдят, то аз ще спра да го употребявам," допълни Бупати.

"В крайна сметка използването на "Vamos" или "Allez" (хайде на френски), това не е патент никому. Не значи нещо лошо. Аз обичам Испания, хората в страната. Обичам езика, храната и нямам нищо против тях," оправда се Паеш.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини