Ли На даде заявка за титла, Вожняцки "всява" страх в съперничките



23-01-2011 05:58 | Николай Драгиев

Китайката Ли На впечатли за пореден път с формата си и достигна четвъртфинал. Тя разгроми с 6:3, 6:3 Виктория Азаренка за 80 минути игра и показа, че с право е считана за една от фаворитките за титлата от Australian Open. Тя няма загуба от началото на сезона, след като спечели титла в Сидни.

Полуфиналистката от миналия сезон в Мелбърн съсипа Азаренка с невероятни уинъри от всякакви позиции. Общият им брой достигна до 27 за целия мач срещу 12 за Вика. Движението по корта и играта на мрежата също бяха сред най-успешните компоненти на Ли.

"За последната година не съм станала по-добър тенисист, но съм по-добър човек," пошегува се Ли На след срещата. "Моят треньор предстои да гледа Шарапова и Петкович. Аз ще си полегна и ще гледам телевизия," допълни в шеговит тон тя.

В същото време световната номер 1 Каролина Вожняцки отново имаше труден мач, но също е на четвъртфинал. Тя победи 45-ата в света Анастасия Севастова от Латвия с 6:3, 6:4 и за първи път достигна четвъртфинал в Откритото първенство на Австралия. Датчанката имаше доста проблеми и в двата сета, но психиката на Севастова не издържа.

Латвийката поведе с 3:1 в първия сет, след което направи огромен брой непредизвикани грешки. Във втория сет Севастова изравни, след като губеше с 2:4. Вместо да затвори своя сервис гейм за 5:4, тя бе пробита и всичко приключи в полза на световната номер 1.

След срещата Вожняцки бе попитана дали и тя смята, че Ким Клайстерс е фаворит за титлата. "Не е важно кой е фаворит, а кой ще спечели накрая. Аз не се страхувам от никой. Даже мисля, че моите съпернички трябва да се страхуват от мен. Аз мога да бия всяка в добър за мен ден," нахакано коментира тя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини