Федерер с пореден рекорд - 27 четвъртфинала в Шлема



23-01-2011 08:14 | Николай Драгиев

Роджър Федерер не показа най-добрата си игра, но победи с 6:3, 3:6, 6:3, 6:1 Томи Робредо по пътя си към четвъртфиналите на Australian Open 2011. Това е общо 58-и успех на швейцареца в Мелбърн и 10-и пореден над Робредо. Освен всичко Федерер се изравни с Джими Конърс на върха в класацията за най-много поредни четвъртфинали в "Големия Шлем". Двамата имат по 27 участия в тази фаза на най-престижните турнири.

"Знаех, че ще бъде труден мач. И друг път съм играл четири сета срещу него. Имах проблеми при ретурите във втория сет, нямах ритъм и оттам се получи затруднението. След това промених малко тактиката си, излизах по-често на мрежата. Така обърнах мача. Доволен съм, че този всичко свърши," коментира Федерер.

Относно 27-те поредни четвъртфинала на турнири в Шлема, Фед коментира: "Не знаех, че подобрявам този рекорд на Джими Конърс. Иначе в следващата фаза искам Стан (Вавринка) да победи Родик и да играем заедно."

"Моя беше грешката при ситуацията в третия сет," коментира джентълменски Федерер, който за малко не бе уцелен в главата от Робредо при ситуация на мрежата.

"Да спечеля сет срещу него е голямо постижение. Още от началото започна да прави невероятни удари. Не мисля, че мачът бе равностоен," сподели Робредо.

Началото на двубоя не предвещаваше какво ще се случи. Федерер не загуби дори една точка на свой сервис и отнесе Робредо с 6:3. Чаканата лесна победа обаче не дойде просто така.

От прекрасната игра на швейцареца нямаше и помен във втората част. Той направи цели 14 непредизвикани грешки, изигра един слаб сервис-гейм и опитният Робредо майсторски успя да изравни резултата 6:3. Така испанецът взе едва трети сет от 10 мача с ФедЕкспрес.

Битката продължи и в началото на третата част. Федерер измъкна много тежък гейм при сервис на Робредо и така получи ранен аванс. Въпреки усилията на Робредо и доста неубедителната игра на Федерер, швейцарецът поведе с 2:1 сета. В края на тази част Робредо за малко не уцели в главата Федерер при разиграване на мрежата, но бившият номер 1 успя да залегне и да се спаси.

В четвъртия сет всичко си дойде на мястото и Федерер спечели с 6:1.

Оттук нататък шампионът от 2010 година ще играе със Станислас Вавринка. Срещу него той има шест победи от седем мача.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини