Зверев спря водача Вавринка в Маями



29-03-2017 07:33 | Любомир Тодоров

Обявеният за една от следващите звезди на тениса Александър Зверев се класира в Маями за първи път в кариерата си на четвъртфинал в турнир от сериите "Мастърс 1000".

Германецът направи обрат срещу водача в схемата Стан Вавринка от Швейцария и го победи с 4:6, 6:2, 6:1 за час и 44 минути.

Зверев, който е само на 19 години, сервираше прекрасно и допусна само един пробив в мача при пет възможности на съперника, а сам направи пет брейка. След като загуби първия сет Саша спечели 12 от оставащите 15 гейма в двубоя, за да запише втори успех срещу 32-годишния Стан след този на финала в Санкт Петербург.

"Трябваше да бъда агресивен. Чувствах, че той контролира всички разигравания и знаех, че трябва да го променя. Тактиката ми проработи. Щастлив съм, че съм на четвъртфинал, дано да мога да играят така страхотно, както днес", заяви роденият в Хамбург Зверев.

Следващият му съперник е също част от #NextGenATP. Това е австралиецът Ник Кириос, който наниза 12 аса, за да победи Давид Гофен от Белгия със 7:6(5), 6:3 за час и 37 минути игра.

21-годишният тенисист от Канбера отрази и двете точки за пробив на опонента си, а сам проби веднъж във втория сет. Това стана в гейм, продължил 13 минути, при 26-ото разиграване в него, което беше петия брейк пойнт на Кириос.


Саша и Ник се срещнаха в началото на март на турнира в Индиън Уелс. В двубой от третия кръг Кириос победи с 6:3, 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини