Фонини е първият полуфиналист в Маями



30-03-2017 00:12 | Николай Драганов

Световният №40 Фабио Фонини поднесе една от изненадите на "Мастърс 1000" турнира в Маями, като се класира на полуфинал след победа с 6:4, 6:2 над втория поставен в схемата Кей Нишикори.


В отсъствието на Мъри и Джокович, намиращият се под №4 в ранглистата Кей Нишикори беше водач в долната част на схемата, но подобно на поставения под №1 Стан Вавринка напусна турнира още преди полуфиналите.


Това е първа победа за Фонини над японеца от три двубоя помежду им до този момент. 29-годишният италианец е достигал най-много до №13 в ранглистата и ще играе на полуфинал в "Мастърс" надпревара едва за втори път в кариерата си. При първия случай, през 2013 година в Монте Карло, той отстъпи на Новак Джокович.

 

Италианецът първи предостави точка за пробив в днешния мач - още в първия гейм, но успя да я спаси, а при 2:1 стигна до 0:40 в подаването на Нишикори и го проби още при първия опит. Японецът се върна в играта в последния възможен момент - при 5:3 и сервис за Фонини, но само няколко минути по-късно отново на свой ред загуби подаването си, а с това и първия сет.


Серията на Фонини продължи на старта на втората част, което му донесе пробив и преднина от 3:0. В петия гейм той спаси две точки за пробив и поведе с 4:1, а малко по-късно проби за втори път за 5:1. Нишикори успя да върне един от пробивите и намали, но точно когато трябваше да опита да се върне в мача и по лошия пример от първата част, загуби отново подаването си - за трети път в този сет, а това означаваше краен успех за Фонини.

 

В опит да достигне за първи път до финал на "Мастърс" италианецът ще се изправи срещу победителя от двубоя между Рафаел Надал и Джак Сок, които излизат на корта тази нощ. В горната част на схемата утре предстоят сблъсъците Зверев - Кириос и Федерер - Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини