Рафа: Фонини е сериозно предизвикателство



Рафа: Фонини е сериозно предизвикателство
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
30-03-2017 10:49 | Станко Димов

Рафаел Надал се класира за полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Маями, след като победи с категоричното 6:2, 6:3 Джак Сок. Двубоят между двамата се очакваше с огромен интерес, но в крайна сметка представителят на домакините така и не успя да затрудни 4-кратния финалист в турнира.  

„Мисля, че през целия първи сет контролирах играта. През втората част беше много важно да спася гейма при 0:2 и 15:40, след което да върна пробива. Това бяха два позитивни момента за мен, които вероятно му повлияха (на Сок) значително”, коментира Надал.

В опит да се класира за финал в Маями за пети път в кариерата си, Матадора ще премери сили с Фабио Фонини, срещу когото води със 7:3 победи в преките двубои. В последните им 6 срещи обаче балансът е изравнен – 3:3 победи. Надал и Фонини играха в Маями и през 2014-а, когато в среща от осминафиналите Рафа се наложи безпроблемно с 6:2, 6:2.

„Познавам го много добре, също както и той мен. Играли сме няколко пъти, имаме разменени победи. Ще бъде труден двубой. Той (Фонини) играе много добре и е сериозно предизвикателство. Ще имам нужда да покажа най-доброто от себе си, да бъда агресивен, както бях днес, за да имам шансове”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини