На Апенините луднаха по Скиавоне



23-01-2011 15:03 | Станко Димов

Напълно в реда на нещата медиите на Апенините се прехласнаха по Франческа Скиавоне. Шампионката от "Ролан Гарос" се класира за 1/4-финал на Australian Open, след като победи в уникална драма Светлана Кузнецова с 6:4, 1:6, 16:14.

 

Мачът счупи куп рекорди, а Скиавоне постигна най-доброто си представяне в Мелбърн Парк. В Италия побързаха да се похвалят, че при актуализирането на ранглистата Франческа I ще бъде под номер 4, което е абсолютен рекорд за нея.

 

Въпреки еуфорията на Апенините са наясно, че след този изтощителен мач на Скиавоне ще и бъде изключително трудно да преодолее и следващия кръг, където я чака световната номер 1 Каролина Вожняцки. Ето и някои от заглавията от електронноте издания в Италия:


"Спортмедиасет": "Скиавоне, истински лъв!"
"Впечатляващото представяне на Франческа Скиавоне на Australian Open продължава. След повече от 4 часа и 40 минути, Скиавоне победи Светлана Кузнецова и за първи път ще играе на четвъртфинал в Мелбърн. Истинска лъвица!"

"Гадзета дело спорт": "Скиавоне спечели маратона, след близо 5 часа игра е на четвъртфинал"

"Франческа Скиавоне постигна нова невероятна победа след триумфа на "Ролан Гарос" миналата година. Италианката за първи път в кариерата си ще играе на четвъртфинал в Австралия, след като спечели най-дългият мач в турнира (4 часа и 44 минути). В третия сет тя се наложи с 16:14 над Кузнецова, след като спаси 6 мачбола"

"Кориере дело спорт": "Скиавоне на четвъртфинал, ще бъде номер 4 в света"

"Италианката за първи път достигна до четвъртфинал на Australian Open, след като победи Кузнецова с 16:14 в третия сет след 4 часа и 44 минути игра. Мачът е най-дългият в историята на турнира! Сега пред Скиавоне идва световната номер 1 Каролина Вожняцки, но турнирът до момента е повече успешен за Франческа. Тя ще постигне и рекордното 4-то място в ранглистата".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини