Разочарованият Бердих готов да счупи маса



31-03-2017 15:00 | Станко Димов

Томаш Бердих беше много близо до класиране за полуфинал на „Мастърс 1000” турнира в Маями. В двубоя си срещу Роджър Федерер, чехът имаше преднина 6:4 точки в тайбрека на третия сет, пропусна двата поредни мачбола, след което допусна двойна грешка и напусна турнира.

На пресконференцията след двубоя Бердих беше попитан дали е разочарован от изхода на срещата. Отговорът му беше повече от любопитен:

„Разочарован съм, много. Но какво трябва да направя? Трябва ли да счупя масата и така да разберете колко съм разочарован? Не знам. Определено никой не иска да приключи турнира по подобен начин”, отговори Бердих.

Чехът също така каза, че ще извлече позитиви от представянето си в Маями. „Миналата седмица в Индиън Уелс отново отпаднах, след като пропуснах мачбол. Ситуацията тук обаче беше коренно различна. В Индиън Уелс играх ужасно слабо, сега не е така. Това е красотата на нашия спорт – в едната седмица може да разочароваш, а в другата да си във форма.

Промяната обаче не дойде от нищото. Положих много усилия между двата турнира и работата ми се отплаща, което е добре. Мисля, че това е само началото. Не започнах сезона по начина, по който исках, но сезонът е дълъг. Тези, които запазят свежестта в играта си ще бъдат много опасни във втората част на сезона”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини