Федерер: С Надал не можем да се наситим един на друг



02-04-2017 11:22 | Станко Димов

Роджър Федерер ще се изправи срещу Рафаел Надал за 37-и път тази вечер, а залогът ще бъде титлата от „Мастърс 1000” турнира в Маями. Това ще бъде общо 23-и път, в който швейцарецът и испанецът ще се срещнат на финал.

„Чувството е като едно време. Играем един срещу друг всяка седмица, не можем да се наситим един на друг”, коментира Федерер в навечерието на двубоя.

Тази вечер Федерер и Надал ще се срещнат за трети път от началото на сезона. Швейцарецът спечели предишните им два двубоя – финала на Australian Open и осминафинала в Индиън Уелс.

До момента Федерер и Надал са се срещали 3 пъти в Южна Флорида, където започна и великото им съперничество през 2004-а година. Рафа спечели първия дуел с 6:3, 6:3, но година по-късно Фед взе реванш и го победи на финала. Последният им сблъсък в Маями е от полуфиналите на сезон 2011, когато с победата се поздрави Матадора – 6:3, 6:2.

„Финалът ни през 2005-а беше епичен (Федерер прави обрат от 0:2 до 3:2 сета). Ако трябва да съм честен, този двубой се оказа повратна точка в моята кариера. Не знам колко време играхме тогава, може би 4 часа, удряхме форхенд след форхенд върху линиите. Помня, че тогава научих как трябва да се боря в такива мачове и доказах на себе си и моят отбор, че мога да го направя.

Направих го срещу човек, който се оказа най-големият ми съперник на корта. Определено ще бъде много специално отново да играя срещу Рафа тук. Разбира се, че се радвам за него, че успя да се завърне на ниво след проблемите, които имаше миналата година”.

От началото на сезона Федерер има 18 победи и 1 загуба. Въпреки страхотните показатели, швейцарецът е наясно, че ще му бъде изключително трудно да запише 4-и последователен успех над Надал, който ще се опита за първи път да спечели титлата в Маями.   

„Трябва да изкача планина, за да се справя с Рафа. Той все още не е печелил тук и определено ще се чувства по-свеж от мен. Но това няма да бъде проблем, ще бъда готов за неделя. Надявам се, че това няма да ни бъде последният двубой”, каза още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини