Сезонът за една от сензациите на годината приключи (видео)



Сезонът за една от сензациите на годината приключи (видео)
Свързани играчи
Тагове
02-04-2017 14:07 | Станко Димов

Сезонът за световния №58 Йошихито Нишиока приключи. Японецът използва профила си в „Туитър” да съобщи на последователите си, че ще се подложи на операция на коляното. Диагнозата – разкъсване на предна кръстна връзка.

Очаква се японецът да се възстановява между 5 и 7 месеца, което на практика означава, че е малко вероятно да го видим на корта отново през годината.

21-годишният тенисист ще претърпи операцията идния вторник (4-и април) в Токио. „Ще направя всичко по силите си, за да се върна на корта по-силен отвсякога. Ще започна процеса на възстановяване възможно най-скоро”, написа Нишиока.

Японецът получи травмата по време на двубоя срещу Джак Сок в Маями.

Ник Кириос пък беше един от първите, които пожелаха на Нишиока успешно възстановяване. „Брат, съжалявам за неприятната новина. Остани силен, ще се завърнеш по-силен, знаеш го. Пожелавам ти бързо възстановяване, приятел”.  

Нишиока се представи впечатляващо на турнирите на твърди кортове в Акапулко и Индиън Уелс. В Мексико японецът започна от квалификациите и стигна до четвъртфинал, където бе спрян от Рафаел Надал.

Интересна беше ситуацията с Нишиока и в Индиън Уелс. Там той отпадна в квалифкациите от Елиас Юмер, но влезе в основната схема като „щастлив губещ” и в първи кръг отстрани ... Юмер. В последствие Нишиока надви последователно Иво Карлович и Томаш Бердих, преди да отстъпи драматично на Стан Вавринка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини