Надал: Готов съм за титлите, но не съм фаворит за Ролан Гарос



04-04-2017 09:52 | Николай Драганов

Рафаел Надал преживя три загуби от Роджър Федерер през 2017 година и общо четири поредни. В Маями Рафа изгуби пети финал в кариерата си и трети през 2017 година. Бившият №1 обаче е щастлив от формата си, въпреки отсъствието на трофей.


"Мисля, че съм близо до онова, което трябва да бъда. Играя тенис на високо ниво и съм готов да печеля трофеи. Играх 3 финала тази година, загубих три пъти от играч, който не е загубил мач - само един в Дубай, който никога няма да изгуби при други обстоятелства", коментира испанецът. Той отстъпи от Федерер на финалите в Мелбърн и Маями и беше победен още веднъж в Индиън Уелс. Рафа загуби и финала в Акапулко от Джак Сок.


"Играя достатъчно добре, за да се боря за всеки турнир. Имам надежди, че ще бъда напълно готов за Монте Карло. Винаги, когато играя толкова добре, на червените кортове имам добри шансове. Трябва да работя здраво, за да бъда готов. Мисля, че съм готов и съм много развълнуван, че започва сезонът на клей", обясни Надал.


Матадора обаче отрече да се смята за фаворит за тазгодишния "Ролан Гарос", където е абсолютен рекордьор с девет титли. "Не знам дали мога да се считам за кандидат за трофея в Париж. Има четири турнира преди "Ролан Гарос", нека видим какво ще се случи по време на тях. След това в Париж ще видим кой се намира в най-добра форма и какво ще се случи", подчерта той.


"Моята цел е да се настроя към червените кортове. Ако го сторя добре, ако имам добра подготовка и съм здрав, ако намеря своя ритъм, мога да бъда сред претендентите", завърши Надал. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини