Шарапова: Имам достатъчно пари, но обичам тениса



Шарапова: Имам достатъчно пари, но обичам тениса
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-01-2011 06:40 | Николай Драгиев

Въпреки поредния тежък момент в кариерата си Мария Шарапова остава оптимист за бъдещето. Рускинята иска да продължава да се развива, не за друго, а защото обича тениса. Поне по нейните думи.

"Гледам напред. Има и такива ситуации в живота. Ще продължа да се развивам. Именно затова назначих и нов треньор в лицето на Томас Хьогщед. Иман нужда от ново мнение, от нов глас в екипа ми. Той донесе тъкмо това и научих много," сподели Маша.

Мария бе и доста философски настроена след загубата от Андрея Петкович в осминафиналите на Australian Open. "Това е спортът, аз загубих просто един тенис мач. Има много други неща извън тениса, така че това не е краят на света."

"Постигнала съм толкова много в кариерата си. Била съм номер 1. Имам достатъчно пари, страхотно семейство. Аз обаче обичам тениса и това е причината да се събуждам всеки ден. Когато това нещо ми беше отнето, аз осъзнах колко всъщност ми е ценно. Направих крачка назад, но това не ме отклонява от целите ми," коментира Шарапова.

Попитана дали вижда следващия си силен период в по-късна възраст, както стори Франческа Скиавоне, Шарапова отговоря положително. "Абсолютно. Франческа даде страхотен пример на всички. Тя е невероятен шампион. Доказа се на "Ролан Гарос", а мачът и с Кузнецова го потвърди," допълва бившата номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини