Австралия взе комфортен аванс на Щатите



07-04-2017 10:16 | Станко Димов

Австралия се доближи само на победа от място на полуфиналите в Световната група на Купа „Дейвис”. Това стана факт, след като в първите две срещи на единично в петък домакините постигнаха победи.

Началото беше поставено от Джордан Томпсън, който малко очаквано победи с 3:1 сета първата ракета на САЩ Джак Сок, в отделните части 6:3, 3:6, 7:6 (4), 6:4. Томпсън се намира на 79-ата позиция в ранглистата, точно 64 места зад Сок, но въпреки това успя да го пречупи на „Пат Рафтър Арина” в Бризбън.

„Няма по-голяма чест от тази. Опитах се да спазвам моя игрови план и нещата се получиха”, каза след срещата Томпсън.

Във втория двубой на сингъл голямата звезда на австралийците – Ник Кириос, записа чиста победа над Джон Иснър – 7:5, 7:6 (5), 7:6 (5).

„Беше много забавно. Публиката се справи невероятно. Надявам се, че ще си осигурим успеха в следващия двубой в събота”, коментира Кириос.

Австралия ще се опита да вземе реванш от САЩ за загубата в първи кръг миналата година. При успех австралийците ще се класират за полуфинал в Световната група едва за втори път от 2006-а насам.

Очаква се в срещата на двойки в събота за Австралия да играят Сам Грот и Джон Пийрс, а за Щатите – Стийв Джонсън и Сам Куери. Възможно е обаче Джак Сок да бъде предпочетен пред някой от колегите си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини