България е на победа от полуфинал за Купа Дейвис (снимки)



07-04-2017 17:04

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Санта Марина

България е на победа от класиране за полуфинал в III група за Купа „Дейвис”. „Лъвовете” започнаха с успех решаващия дуел с Гърция, след като Димитър Кузманов надви с 2:1 сета Харалампос Капоянис (№1558). Мико направи пълен обрат – 6:7 (6), 6:2, 6:4 след близо два часа игра и половина игра на първи корт в „Санта Марина”, Созопол. Така България може да си подпечата успеха още след втория сингъл, в който Александър Лазов ще се изправи срещу Йоанис Стериу (№1125).

При победа воденият от капитана Тодор Енев отбор ще се класира за полуфинал, който е с цената на плейоф за изкачване във II група на отборния турнир. По всяка вероятност съперник там ще бъде Ирландия.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА КУЗМАНОВ

Кузманов има за какво да съжалява в първия сет, в който на два пъти имаше преднина от пробив – за 3:0 и 4:2. В крайна сметка обаче Капоянис и в двата случая намери начин да се върне в играта и се стигна до тайбрек, в който драма не липсваше. Представителят на Гърция стартира отлично в дългия гейм и поведе с 6:1 точки. Кузманов обаче показа характер и изравни за 6:6, след което за жалост допусна мини-пробив, който му коства сета – 6:7 (6).

Втората част започна по подобие на първата – с ранен брейк за Кузманов. Този път обаче Мико не трепна и до края на сета не позволи на Капоянис дори да стигне до точка за връщане на брейка. Нещо повече – с нов пробив българинът си гарантира изравняване на резултат – 6:7, 6:2.

Финалният сет започна със серия разменени пробиви, а първият, който успя да вземе подаването си бе Мико – 3:1. В последствие Кузманов направи още един пробив за преднина 4:1. При 5:2 Кузманов сервира за мача и пропусна 3 мачбола, след като имаше преднина 40:0. Малко по-късно пловдивчанинът отново сервира за успеха, при 5:4, като този път не сгреши, реализирайки шестия си мачбол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини