Клайстерс прекъсна приказката на Макарова



24-01-2011 15:06 | Станко Димов

Белгийката Ким Клайстерс гарантира мястото си сред най-добрите 8 на Australian Open, след като победи със 7:6, 6:2 Екатерина Макарова. Мачът между двете продължи час и половина, а интригата се задържа само в първия сет, който бе спечелен след тайбрек.

 

В следващия кръг шампионката от US Open ще се изправи срещу полякинята Агниешка Радванска, която се справи трудно в три сета с Пън Шуай (Китай).

 

"Тя (Екатерина) е трудна тенисистка. Не играя често срещу левичарки и ми беше малко трудно в началото. Знаех, че трябва да имам различен подход срещу нея, особено когато става въпрос за ретурите. Има труден сервис и като цяло е добър играч", сподели след мача Клайстерс.

 

"Започнах турнира с отлична победа срещу Сафина. След това се изправих срещу състезателки, с които никога не бях играла. Представям се добре, печеля си мачовете и съм доволна. Винаги има какво да се желае още", каза още белгийката.


Началото на мача се забави с няколко минути поради доста любопитна причина. Оказа се, че екипировката на Маракова не отговаря на стандартите на турнира. Или по-точно размерът на рекламните надписи на тениската, които бяха по-големи от допустимото.

 

20-годишната московчанка моментално изтича до съблекалнята, за да облече "позволена" фланелка. Загуба на време за Макарова, а по всяка вероятност и на пари от рекламни договори.


Самият двубой започна изключително равностойно. Двете опоненти трудно взимаха преимущество и въпреки, че си размениха по един пробив тайбрекът изглеждаше неизбежен. Така се и случи. В него обаче опитната на Ким наложи волята си.


От тук всичко стана по-лесно. Клайстерс стигна до ранен пробив във втория сет и до края на мача рутинно печелеше сервис-геймовете си. От своя страна Макарова заигра на ръба на риска, а в много от случаите този ръб означаваше топка в аут.

 

В крайна сметка логичното се случи и Ким извървя четвъртата си крачка към титлата в Мелбърн.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини