Кербер на полуфинал в Монтерей



08-04-2017 08:59 | Николай Драганов

Световната №1 при жените Ангелик Кербер се класира за полуфинал на турнира в Монтерей след победа 6:4, 6:4 над шампионката от миналата година Хедър Уотсън. В битка за място на финала германката ще се изправи срещу четвъртата поставена Карла Суарес Наваро.


"Беше добър мач, особено в края. И двете имахме трудности, но съм щастлива да бъда на полуфинал. Опитах се да бъда агресивна, винаги е трудно да играеш срещу Хедър, особено тук, където тя защитаваше титлата си. Но съм щастлива, че продължавам напред", каза след победата Кербер.


Германката стигна до пробив в седмия гейм за 4:3, а малко след това спаси четири точки за пробив, за да успее да затвърди. Уотсън се добра до нов шанс да върне пробива в десетия гейм, но отново не успя да се възползва, а това означаваше сет преднина за нейната съперничка.


Втората част започна кошмарно за Уотсън със загубен сервис гейм на 0, което в крайна сметка се оказа фатално, тъй като Кербер така и не допусна да бъде пробита в този мач, макар да не липсваха няколко шанса за това до края на двубоя.


Следващата съперничка на световната №1 Карла Суарес Наваро стигна до полуфиналите след смазваща победа 6:1, 6:1 над Ализи Корне само за 57 минути. "Играла съм срещу Карла много пъти, винаги сме имали оспорвани битки. Предстои ни нов хубав мач, тя може да играе чудесен тенис. Моята цел е да се насладя на полуфиналите и разбира се, да спечеля мача", коментира Кербер.


Другият полуфинал противопоставя Анастасия Павлюченкова и Каролин Гарсия, надиграли съответно Тимеа Бабош (Унгария) и Джулия Боузръп (САЩ).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини