Винъс: Дано Федерер никога не се откаже



08-04-2017 12:10 | Николай Драганов

Винъс Уилямс е един от най-успешните все още активни тенисисти. Американката е на 36 години, а преди дни отново проби в Топ 10 на ранглистата. По този повод пред журналисти в Чарлстън, където Винъс загуби във втори кръг от Лаура Зигмунд, коментира дълголетието в спорта.


"Мисля, че това е страхотно, защото означава да се наслаждаваме на някой от легендите в нашия спорт по-дълго време. Точно от това се нуждаем. Кой иска да види Роджър Федерер да се откаже? Искаш да го гледаш винаги. Искаш да гледаш страхотен тенис. Всички го обичат", коментира Винъс.


По същия начин, по думите й, стоят нещата и по отношение на сестра й Серина. "Прекрасно е да ги наблюдаваме и да знаем, че няма нужда да им казваме довиждане. Ако се върнем назад ще видим, че Щефи Граф се оттегли на 27 години. Представете си, ако беше останала на корта още 10 години, какво ли щеше да постигне в спорта? Така че дълголетието е една прекрасна новина", добави американката.


Запитана какво би казала на себе си, ако можеше да срещне момичето, което е била на 14 години, Винъс отговори: "Случиха се много неочаквани неща, но наистина не съжалявам за нищо. Живея точно по начина, по който искам. Давам най-доброто от себе си всеки един път. Не съм спечелила всички мачове, което е трябвало, но наистина съм давала всичко, което мога. За мен това е достатъчно", отчете тя.


"Мисля, че най-голямото богатство е да мога да живея по своите правила, което не винаги е възможно в живота на човек, независимо колко се трудиш или заслужаваш", заключи тя. 
винъс

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини