Джокович обеща да играе и срещу Франция през септември



09-04-2017 18:23 | Николай Драганов

Отборът на Сърбия се класира за полуфинал в Купа "Дейвис" след успех над Испания, която беше без големите си звезди. Присъствието в състава на сърбите на Новак Джокович определено помогна на тима, а самият Ноле изрази надежди, че ще участва и в полуфиналния сблъсък срещу Франция през септември.


Световният №2 имаше ключова роля през 2010 година, когато Сърбия победи именно Франция за своята единствена титла от неофициалното отборно световно първенство по тенис. "От вашата уста - в божиите уши. Ще направя всичко възможно, за да участвам", отвърна Ноле на въпрос дали ще участва в тазгодишния полуфинал за страната си.


"Ще се постарая да бъда на линия за този сблъсък. Ценим възможността да представляваме страната си, искаме да имаме най-силния отбор и да се борим за победата", подчерта Ноле. По думите му, резултатите се дължат на хармония в отбора и приятелските отношения в тима извън корта. Капитан на Сърбия в мачовете срещу Испания беше Ненад Зимонич, който заедно с Виктор Троицки игра в мача на двойки.


Мачовете срещу Франция са между 15 и 17 септември, а петлите са домакин. Мачовете са само пет дни след тазгодишния US Open, което може да се окаже проблем за голямата звезда на сърбите. "Дори да спечеля US Open, това няма да е проблем, целта ни е да излезем с най-доброто", коментира Ноле.


"Франция има големи успехи в Купа "Дейвис", федерацията им помага много. Сигурен съм, че ще бъдат допълнително мотивирани, защото не са печелили титлата отдавна. Освен това вярвам, че още помнят добре финалът в Белград през 2010 година", обясни Джокович.


От следващата седмица бившият №1 започва тренировки за предстоящия "Мастърс" в Монте Карло, където през миналата година Ноле загуби рано от Иржи Весели. Силно представяне тази година може да му донесе увереност и ценни точки за ранглистата. "Очаквам с нетърпение турнира, през тази седмица изпитах хубави емоции на корта и извън него, ангажиментите с националния отбор винаги ме зареждат допълнително", завърши Джокович.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини