Манчестър кандидатства за домакин на WTA финалите



Манчестър кандидатства за домакин на WTA финалите
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
10-04-2017 08:39 | Николай Драганов

Великобритания е сред възможните кандидати за домакин на финалите на WTA от 2019 година, като за град домакин се спряга Манчестър, съобщава Skysports.


Надпреварата, която събира най-добрите 8 при жените, в момента се провежда в Сингапур, но договорът изтична през 2018 година. От WTA вече разглеждат вариантите за следващ домакин, а Манчестър е сред претендентите, счита авторитетното британско издание.


"Разговаряме с няколко потенциални домакини, които проявяват интерес да приемат финалите на WTA от 2019 година", коментира говорител на WTA през PA Sport. "Все още сме в начална фаза на този процес. Манчестър е една от няколкото дестинации, които проявиха първоначален интерес и поискаха да научат повече за тази възможност", добавя той.


Благодарение на успеха на мъжките финали в Лондон, Великобритания изглежда предпочитана дестинация. Повече от 250 000 души присъстват на турнира в английската столица всеки ноември. Финалите на WTA датират от 1972 година и са на път да се завърнат в Централна Европа. До 2000 година те се провеждаха в САЩ, а след това започна ротация между градове като Мюнхен, Мадрид, Доха и Истанбул.


Подобно на присъствието на Анди Мъри сред най-добрите осем при мъжете, прогресът на Йохана Конта в женската ранглиста може да допринесе за избора на дестинация. "Манчестър Ивнинг Нюз Арена" е сред най-популярните зали във Великобритания, а през 2015 година там трябваше да се проведе полуфинала за Купа "Дейвис" срещу Австралия, но британската тенис асоциация не успя да отмени насрочения за тази дата концерт и мачът се състоя в Глазгоу.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини