Родик: Раонич е жертва на собствения си успех



10-04-2017 10:34 | Николай Драганов

Бившият №1 в света Анди Родик заяви, че първата ракета на Канада Милош Раонич е жертва на собствения си успех. Според американеца канадците би трябвало да бъдат много щастливи, че имат играч, достигал до Топ 3 при мъжете и финалист от Уимбълдън, но самите успехи на Раонич са повишили твърде много очакванията към него.


Пред CBS Canada Родик коментира: "Забавно е, защото преди да се появи някой като Милош, ако бяхте казали на канадците, че ще имат финалист на Уимбълдън и №3 в света, всички щяха да са много доволни. Но когато постигнеш това изниква въпроса - какво още трябва да направи, защо не успя да спечели, какво да промени?", коментира Родик.

 

"Трудно е, но трябва да го улесниш. Просто трябва да излезеш и да кажеш: "Вижте, аз успях - играх финал на Уимбълдън. Изпълних своя план, бях на корта няколко часа и заубих. Бях там и се борих. Можеш да спечелиш, можеш да изгубиш. Но определено няма да спечелиш, ако се самонаказваш и самообвиняваш".


Темата коментира и легендата Джон МакЕнроу, който работи с Раонич през миналия сезон. "Често се сравнявах с Конърс, когато участвах в тура. Той е като Надал - игра всяка точка, все едно му е послена. Когато след мача се погледнех в огледалото се питах - давам ли всичко от себе си, както Джими Конърс? И през повечето време се чувствах, че не го правя. Може би това ме направи по-добър, защото знаех, че трябва да давам още от себе си", обясни МакЕнроу.

 

"Мисля, че и Милош разбира това. Трудно е, но той има някои страхотни оръжия и мисля, че може да спечели няколко титли от Шлема. Но ще трябва да поработи здраво, да бръкне надълбоко в душата, сърцето и волята си", добави той.

 

Заради проблеми с контузии Милош Раонич пропусна няколко надпревари и в момента заема №6 в ранглистата. Канадецът дори не се появи за последните си двама - това се случи първо на финал в Делрей Бийч, където Раонич предаде титлата без игра на Джак Сок, макар ден по-рано да бе победил Хуан Мартин дел Потро. Той пропусна Индиън Уелс, а в Маями записа една победа над Виктор Троицки, след което отново не излезе заради травма за мача си срещу Джаред Доналндсън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини