Федерер искал да играе с Бил Гейтс от години



12-04-2017 15:26 | Станко Димов

Само дни, след като победи Анди Мъри в благотворителния двубой „Мач за Африка 3”, Роджър Федерер вече мисли за четвъртото издание на проявата, което ще се проведе на 29-и април в Сиатъл, щата Вашингтон, САЩ. Маестрото ще премери сили с Джон Иснър, а като част от шоуто ще бъде и основателят на „Майкрософт” Бил Гейтс, който ще си партнира с рекордьора по титли от Големия шлем.

„Попитах го (Бил Гейтс) преди няколко години. Сега останах приятно изненадан от неговия положителен отговор. Той много обича тениса”, коментира Федерер.

Идеята за двубоя в Сиатъл се е породила в главата на Федерер по време на турнира в Дубай, където той допусна единствената си загуба през сезона до момента, отстъпвайки пред Евгени Донской.

„В Дубай осъзнах, че имам нужда от почивка. След Индиън Уелс и Маями ми стана ясно, че ще бъде прекалено, ако взема участие и в сезона на клей. Точно поради тази причина реших да пропусна първата част от сезона на червено”, каза още швейцарецът.

Освен демонстративни двубои, които имат за цел събиране на средства за деца в Африка, Федерер ще запълва свободното си време и със светски прояви. На 1-и май бившият водач в ранглистата ще бъде гост на Гала вечеря с Ана Уинтур, главен редактор на сп. Vogue. Събитието ще се състои в Ню Йорк, където Федерер и семейството му ще отседнат за няколко дни.

След това швейцарецът ще се прибере в родината си и ще тренира на твърди кортове. В средата на май се очаква Федерер да започне тренировки на клей и ако всичко е нормално да вземе участие на „Ролан Гарос”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини