Пиронкова играла с травма в Мелбърн



25-01-2011 08:58 | Станко Димов

Цветана Пиронкова е играла на Australian Open с леко разтежение на едното бедро, разкри пред "7 дни спорт" треньорката и капитан на националния отбор за Фед Къп Дора Рангелова.

 

"Цвети имаше проблеми, но от неделя тренира на кортовете на ТК Локомотив в Пловдив и е напълно възстановена", коментира Рангелова.

 

"Тя е много разочарована, че отпадна толкова рано в Австралия, но се надявам това да е допълнителен стимул за нея по време на мачовете в Израел за Фед Къп, допълни още капитанката.

 

В същото време бившата №4 в женския тенис Магдалена Малеева продължава подготовката си за мачовете от Фед Kъп.

 

От 2 до 5 февруари в курорта Ейлат (Изр) българският тим в състав Магдалена Малеева, Цвети Пиронкова, Елица Костова и Диа Евтимова ще играе двубоите си от група В на Eвро-африканската зона в неофициалното отборно световно първенство. Съперници на нашите са домакините от Израел, Полша и Люксембург.

 

"Ще се готвим една седмица в Кипър, тъй като там климатичните условия са близки до тези в Израел", коментира капитанката Дора Рангелова.

 

"Искам да подчертая, че няма да се завръщам в професионалния тенис", каза Магдалена Малеева. "За Фед Къп ще играя само на двойки".




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини