Гофен продължава напред в Монте Карло



18-04-2017 20:28 | Николай Драганов

Световният №13 Давид Гофен се класира за трети кръг на "Мастърс" турнира в Монте Карло след победа със 7:5, 6:1 над испанеца Николас Алмагро.


В първи кръг Гофен надигра своя сънародник Стив Дарси, а в трети белгиецът ще се изправи срещу победителя от мача между Доминик Тийм и Робин Хаасе. 


Двубоят в Монте Карло беше пети между Алмагро и Гофен, а пет години по-младият белгиец намали резултата до 2:3 победи в полза на Алмагро.

 

Испанецът има защо да съжалява, след като поведе с два пробива и резултат 4:0 в първия сет, но при 5:2 вместо да затвори частта, се срина напълно и загуби шест поредни гейма за крайното 5:7.


Алмагро не успя да се отърси от шока и спечели само един гейм във втория сет, като при резултат 1:1 отново загуби пет поредни гейма и след малко повече от час на корта напуска надпреварата.

 

С днешната си победа Давид Гофен взе реванш от Алмагро за първата им среща в Монте Карло през 2013 година. Гофен има четири участия досега в тази надпревара, като никога досега не е регистрирал повече от две победи. През миналата година той надигра двама испанци - Фелисиано Лопес и Фернандо Вердаско, преди да отстъпи на друг техен сънародник в лицето на Марсел Гранойерс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини